Slow Living by Annika

När jag inser mitt slarv
Jag har varit såå trött en längre tid, energin har fattats mig. Har även märkt att kläderna har av någon skum anledning krymp i garderoben och så är det den där hjärndimman. 
Jag försöker koncentrera mig, går sådär. Märker att jag tappar koncentrationen fortare och blir trött av att föra ett längre samtal. Känns det igen?
Minns tillbaka för ett år sedan, då mådde jag bra. Kroppen kändes pigg och kläderna var större i storlek ;). Vad har hänt sedan dess?
Den största anledningen är att jag började slarva med maten igen. Som sockerberoende (ja jag tror att det finns någon som heter så) skriker hela min kropp efter socker i olka former; choklad, kaka till kaffet, halvfabrikat till middag och sedan även för mycket kaffe. 
 
Jag har de senaste åren testat LCHF och även Keto. Jag måste säga att denna kost var fantastisk och jag mådde så mycket bättre än vad jag gör idag. 
 
Men då jag fallit för frestelserna att äta mer kolhydrater igen, lite mer kaffe och lördagsgodis, onsdagsmys och kaka till kaffet har jag rasat både fysiskt och psykiskt. :(
 
Dessutom har stressen omslutit varje del av min kropp och hjärna. Det känns som om varje cell i min kropp går på högvarv och migränanfallen har kommit tillbaka. Stressen innefattar dotter som flyttat hemifrån, mer engagemang på jobbet, dödsfall i släkten, trädgård som förvandlats, hus som målats om, skilsmässor i umgängeskretsen etc, listan kan göras lång. Nu kanske du reagerar och tycker att detta är vardagsmat, en del av livet? Och det är precis det som är kruxet! Livet själv händer och kan bli en stressfaktor om vi inte är rustade för det. Så i mitt vanliga svensson liv (ja eller anderssons liv i mitt fall) har jag inte tagit hand om mig som jag borde. 
Hjärndimman gör att varje tanke går trög och koncentrationen är minimal. Beslut som ska tas har inte varit genomtänkta eller alltid logiska. Vad ska jag göra? Inser att det finns bara ett; ta tag i min kost och prioritera återhämtning igen. 
 
 
 
För dig som följer mig via slowlivingbyannika på Instagram har kanske sett att jag vandrat Götaleden i sommar. Detta var startpunkten för mig. Nu känner jag mig redo att må bra igen! Jag fick en genomkörare av kroppen under den vandringen och nu längtar jag ut varje helg. I söndags var jag ute ett par timmar i skogen (som jag nämnde på Insta).
 
 
 
Så nu tar jag nya tag. Vill du följa med och göra denna resa tillsammans med mig? Lämna gärna en kommentar så hjälps vi åt!
 
Namaste!